vas. Sze 24th, 2023

Miért ölnek a japánok bálnákat?

Japán – Talán belefutottál te is a hírbe, hogy Japán kilép egy, a bálnavadászatot tiltó nemzetközi szervezetből, és újra vadászni fog a cetekre a tengeren. Biztosan sajnálod a bálnákat, és nem érted, miért teszik ezt velük. Néhány válasz, ami segíthet megérteni:

  1. Hagyományból. A bálnavadászat régóta a japán kultúra része, olyan, mint nálunk a szarvas vagy őzvadászat. A japánok azt mondják, csak annyi bálnát ejtenek el, amennyit szükséges.
  2. Megélhetésből. Sok család ebből él. Ha hirtelen megszűnne a munkahelyük, nem lenne pénzük, amiből ételt vegyenek és fizessék a számláikat.
  3. Politikai okokból. Az országot vezető politikusok azért támogatják a bálnavadászatot, mert így a népszerűek maradnak azok szemében, akik ebből élnek. Emellett azzal érvelnek, hogy más országok is vadásznak bálnákra, illetve sok más állatra is.

Több más országban ugyanakkor úgy látják, hogy a bálnavadászattal nagy kárt okoznak a természetben, ezért nem örülnek ennek a döntésnek.

Érdekesség: állítólag a bálnahús íze nem túl jó, mégis ezzel etették a gyerekeket a menzán. Ma már csak nagyon ritkán kapnak ilyet ebédre.

Ha szeretnél többet olvasni a témáról, kattints ide.

Hallottál már bálnahangot? Kattints a videóra:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük