szo. dec 9th, 2023

Betiltották Spanyolország leghíresebb bikaviadalát

A bikaviadal kultúrájának gyökerei több évszázadra visszavezethetőek Spanyolországban. Talán nektek is a vörös posztót lobogtató torreádor és a fújtató bika jut eszetekbe először, ha meghalljátok az ország nevét.


Azonban attól, hogy valami hagyománnyá válik, még nem feltétlenül helyes vagy követendő példa. Sokáig az effajta viadalok végén a korábban lefárasztott állatot, amelyet erre a célra tenyésztettek, végül lándzsával halálos sérüléseket okoztak neki. Bár a későbbiekben a viadal helyett sok területen áttértek a bikafuttatásra, ez sem tekinthetőbb jóval humánusabb megoldásnak, mivel így is sok állat belehal a végkimerülésig tartó értelmetlen hajszába.

Múlt hétfőn azonban a spanyol legfelsőbb bíróság nemet mondott a tradíciónak álcázott állatkínzásra, mikor is múlt hétfőn véglegesen betiltotta Tordesillas városában tartott leghíresebb effajta fesztivált, a Toro de la Peña-t. A PACMA spanyol állatjogi párt örömmel fogadta a hírt, mint amolyan első lépés megtételét egy brutális szokás felszámolására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük